حلويات - طريقة عمل التورتة في المنزل - أكلات - البيت بيتك

عمل تورتة والشرح بالصور- طريقة عمل التورتات بالصور - طريقة عمل التورتة

اولا شاهدي فيديوهات طريقة عمل التورتة و العديد من انواع التورته
 
تورتة المناسبات
طريقة عمل التورتة بشكل جديد hayah_1341595428_297.gif


طريقة عمل تورتة التوفى

طريقة عمل التورتة : تورتة الجيلى بالفراولة


طريقة عمل التورتة : تورتة شيكولاتة بيضاء


طريقة عمل التورتة : تورتة ضيافة الشاى



طريقة عمل التورتة : تورتة بالكيوي


ثانيا طريقة عمل التورته بالخطوات و الصور .. أول طريقة
بسم الله الرحمن الرحيم

أولاً 
المقادير :

6 بيضات
كوب سكر عادي
ملعقتين شاي فانيليا
كوب وربع دقيق
ملعقتين بيكينج باودر
للتزيين شوكولاتة كاكاو
كريم شانتيه
مربي 
جوز هند مبشور
كوب عصير برتقال أو أي عصير آخر


الطريقة :
يخلط البيض والسكر والفانيليا في المضرب الكهربائي
تستمر في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة(بعدها يوقف استعمال المضرب )
بعد ذلك ينخل الدقيق والبيكينج باودر ويضاف بالتدريج لخليط البيض والسكر 
ويتم التحريك بواسطة ملعقة خشبية
ونحرك الخليط علي شكل رقم ثمانية باللغة الإنجليزية
بعد أن يمتزج الخليط جيداً يدهن القالب بالزيت أو الزبدة مع الدقيق
الخليط في القالب
ثم يدخل الفرن الذي تم تجهيزه وتسخينه مسبقاً إلي درجة حرارة 
180
وعند وضع الكيكة يتم إشعال الفرن من الأسفل فقط حتي مرور عشرين دقيقة
بدون فتح الفرن حتي مرور عشرين دقيقة أخري 
حتي يبدأ لون الكيكة في الاحمرار وتصبح أقرب إلي اللون الذهبي أو البني 
بعدها يمكنك اختبارها بواسطة السكين
وتترك حتي تبرد
يسقي كل جزء بواسطة العصير ثم توضع الكريمة المخفوقة (وأنا استعملت الكريمة المخفوقة للحشو فقط أما الكريم شانتيه فاستعملته فقط للزينة الخارجية )
مربي الفراولة ويوضع الجزءان فوق بعضهما وتغطي من الخارج بكريم الشانتيه الأبيض
واستعملت ماكينة تذويب الشوكولاته لعمل الحروف ودوائر صغيرة علي أطراف الكيكة علي شكل حبة القهوة بواسطة قوالب ماكينة الشوكولاته
وبالهناء والشفاء

والآن الصور 




طريقة عمل التورته بالخطوات و الصور .. ثانى طريقة






المقادير..


10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..


لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..


الطريقة

اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول




ده شكل الصفار بعد الخفق..





و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..



بعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره





و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.




بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك.






و بعدين ابدأ في التزيين...





استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..



لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..












شكلها بعد التقطيع

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                     طريقة اخرى لعمل التورتة 


  • الكمية تكفي:7 أشخاص
  • وقت التحضير:60 دقيقة
  • وقت الطهي:30 دقيقة
  • المقادير:مقدار
    كيكه اسفنجيه
    مقدار
    شربات
    عدد 8
    صفار بيض
    600 جرام
    فريش كريم
    300 جرام
    شيكولاته دارك سايحه
    150 جرام
    سكر
    1/4 كوب
    ماء
    ملعقة كبيرة
    جيلاتين
    1/4 كوب
    ماء دافئ
    مقدار
    شوكليت ميروار
    كوب
    عسل جلوكوز
    كوب
    سكر
    كوب
    فريش كريم
    ملعقة كبيرة
    جيلاتين
    1/2 كوب
    كاكاو
    1/4 كوب
    ماء دافئ
  • التحضير:لعمل الموس شيكولاه

    نضع الاصفر بيض فى العجانه مع الضرب المستمر لمده عشر دقائق

    اعملى كرامل بيضه 150جم سكر وربع كوب ماء الى ان تصل حرارتهم الى 116درجه او بالنظر كرامل ابيض فاتح

    ثم ضعى الكرامل وهو ساخن على البيض المخفوق مع الخفق المستمر

    ضعى الماء فوق الجيلاتينه وضعيهم على النار مع التقليب حتى تسيح الجيلاتينه

    ضعى الجيلاتينه فوق الخليط السابق واتركيه مع الخفق المستمر وبعد مايبرد الموس نضع الشيكولاته السايحه وسخنه

    ونقلب الموس شيكولا

    شيكوليت ميروار

    نضع عسل الجلوكوزعلى النار ثم نضع معه كوب سكر ونقلب

    الى ان يتجانسوا ويسيحوا

    نضع كوب فريش كريم على النار وبعد الغليان نضعه فوق المقار السابق من العسل والسكر

    نضع ربع كوب ماء دافىء على الجيلاتينه ونضعهم على النار يسيحوا وننزلهم على المقار السابق مع التقليب المستمر وبعد غلوه واحده ننزلهم من النار ونصفيهمونضعهم جانبا ليهداوا
  • الطبخ:نحضر الكيكه ونشقها ثلاث دسكات

    نقى الدسكات بالشراب الخفيف او ماء نضع الدسك الاول بفرمه على شكل قلب ونضع فوقها موس الشيكولاه ونفرده

    ثم نضع ثانى دسك ونفرد فوقه موس شيكلاه ثم ثالث طبقه والاخيره من الكيكه ونغطيها بالموس شيكولاه وندخلها الفريزر

    تتجمد ثم نطلعها ونسكب فوقها الشيكولاه ميرواه

    للتزيين نحضر شيكولاته بيضاء ونضع عليها لون احمر ثم نضعه فوق الميرواه بطريقه عشوائيه حسب الذوق
  • ملاحظات:
    عند تغطيه التورته بالشيكولاه ميرواه نختبره على الشفايف لظبط درجه الحراره 
    لانترك الميرواه على النار كثير بعد وضع الجيلاتينه لكى لايفقد اللمعه